Κρήτη: Καταγγέλουν σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές την Fraport (Βίντεο)

Προβληματισμένος από την μέχρι σήμερα παρουσία της Fraport στα Χανιά και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» εμφανίστηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου των Χανίων.

H σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου η Πρωτοβουλία πολιτών να ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και να του ζητήσει την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης εν όψει της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με την Fraport.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για την κατάθεση δύο Επίσημων Καταγγελιών προς τις Επιτροπές Directorate General Competition και Directorate General for Internal Market, Industry, Entrepreneurship αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το kriti24.gr, ο Κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως μέχρι τώρα η Fraport δεν έχει βοηθήσει πουθενά την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. «Εάν μείωνε τα εισιτήρια, εάν άφηνε τις εταιρείες να έβαζαν περισσότερες πτήσεις και από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Αντ’ αυτού είδαμε μόνο μειώσεις. Δεν έχω ακούσει τις εξαγγελίες της. Δεν τις έχω συναντήσει ποτέ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κάλεσε την Fraport να του αποδείξει πως όντως με την 8μηνη σχεδόν παρουσία της στο αεροδρόμιο Χανίων έχει συμβάλει στην αύξηση του τοπικού τζίρου, κάτι πάντως που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί, μιας και ο χειμώνας φέτος στα Χανιά σε επίπεδο αφίξεων δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα

 

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σκαμνάκης μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών διευκρίνισε πως σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την Fraport το επόμενο διάστημα τότε από πλευράς Πρωτοβουλίας Πολιτών θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση. Μάλιστα χαρακτήρισε την Fraport κατακτητή και όχι επενδυτής. Απευθύνει μάλιστα τόσο στους Χανιώτες, όσο και τους φορείς να μην παρευρεθούν στην επερχόμενη εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί